top of page

   През 2015 година Лидл България постави началото на турнир по Спортен грил в рамките на Lidl Grill Fest. Какво е Спортен грил? Спортен грил е преживяване, което съчетава в себе си спортни и кулинарни умения и има за цел да достави удоволствие на сетивата на участници и публика, и да ги забавлява от първата до последната минута. 

    Две поредни години, събитието се организира на открито в София и бе посетено от над 7000 души. Посветено на качествения грил и неговото приготвяне, състезанието бе съпроводено от множество игри и забавления за малки и големи, и разбира се музикална програма. За доброто настроение на посетителите, на второто издание на Lidl Grill Fest, се погрижиха Stereo MC's, Ice Cream, Marten Roberto и водещите Мария Силвестър и Александър Сано.

     

   Основни членове на журито в турнира по Спортен грил, и двете години, бяха популярните шеф Иван Манчев и и шеф Таньо Шишков, подкрепени от Теди Салпаров през 2015-та и 100Кила и блогъра Йоана Павлова през 2016-та.

     

   По време на Lidl Grill Fest гостите бяха насърчени да станат съпричастни на зелената политика на компанията Лидл, като връщат своите кенове, пластмасови бутилки и чаши в специално създадена за случая инсталация. За всеки изхвърлен рециклируем отпадък посетителите получаваха подарък, а всички събрани опаковки бяха рециклирани.

   Основното послание на събитието бе да напомни, че времето прекарано с приятели, вкусна и качествена храна и забавни моменти, е сред най-ценните неща.

LIDL GRILL FEST

bottom of page